Niagarafallen - Massor med inom om Niagarafallen

Åka nedför Hästskofallet

Åka nedför Hästskofallet

Om man ska åka ner för niagarafallet i en tunna, i en båt eller på annat sätt så är det det stora Hästskofallet som gäller. Att åka nedför något av de två andra fallen innebär att man krossas mot stenarna nedanför men under hästskofallet är det ganska djup på de flesta ställena.

Det finns flera andra sätt än att åka i en tunna om man ska ta sig nedför Niagarafallen.

Gummiboll över Niagarafallet

William Fitzgerald alias Nathan Boya blev den första afro-amerikanen att åka nedför nedför Niagarafallet. Detta gjorde han den 15 juli 1961 i en gummiboll. Han ådrog sig en del sår och böter på 113 USD.

Smiling Jean Lussier hade dock åkt över Niagarafallen i en gummiboll redan den 4:e juli 1928.

Kajak

Jesse Sharp var den förste som avsiktligt försökt att åka över Niagarafallet i en kajak. Detta gjorde ha den 5:e juni 1990 och omkom.

Jetski / Fallskärm

Robert Overcracker åkte jetski nedför Niagarafallet

Robert Overcracker åkte den 1:a oktober 1995 i fullfart över Niagarafallet med en Jetski och skulle öppna sin fallskärm vid kanten på fallet. Fallskärmen öppnades aldrig och Robert har aldrig återfunnits.

Simkläder

Kirk Jones fick den brillianta idén att simma nedför Niagarafallen den 22:e oktober 2003. Han startade omkring 100 meter från fallet och överlevde samt dessutom fick en gratistur med Maid of the Mist som plockade upp honom.

Onödigt att nämna en sådan självklarhet men Kirk hade druckit en del alkohol innan vilket även hans kompisar gjort. Det gick dock inte lika bra för kompisarna eftersom de fick inte igång videokameran och därför missades inspelningen av hela turen och temaet kunde inte sälja videon. Dock fick de $2300 i böter och får aldrig komma in i Kanada igen.

Tips om du tänker åka ned för Niagarafallen

Planer på att åka nedför Niagarafallen ? - Gör inte det! Det finns många andra som redan åkt före dig. Hitta på något nytt istället.

  • Åk inte nedför fallen för att du ska bli rik och tjäna pengar, väldigt få har tjänat ihop till sina kostnader för färden.
  • Tänk på att färre än 20 personer har överlevt en tur nedför Niagarafallen men omkring 5000 personer har dött (de flesta är dock självmord).
  • Det är desutom ett dumt ställe att ta självmord på eftersom du får inga rubriker, då det drunknar i alla andra händelser, risken finns också att du överlever.
  • Titta på detta innan du åker nedför Niagarafallen


Meny - Niagarafallen
Till förstasidan på www.niagarafallen.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter